AnjaKuoppa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kannattajakortit

Paavo Väyrynen ja kannattajakortit

Konkaripolitiikko Paavo Väyrysen poliittinen ura hakee vertaistaan. Vuosikausia kansanedustajana, meppinä ja moninkertaisena ministerinä. Kannattajakorttien kerääjänä hän on myös tehnyt uran, jollaista Suomessa ei aikaisemmin ole nähty.

Mauri Nygård levittää väärää tietoa tahallaan

Kansalaispuolueen asiantuntijajäsen, entinen IPUn kansanedustajaehdokas,  Mauri Nygård levittää tahallaan blogissaan väärää tietoa presidentin vaalien kannattajakorttien täyttämisestä. Hän kirjoittaa, että kannattajakortteja voi täyttää useammallakin ehdokasehdokkaalle.

http://toisinajattelija.fi/paavolla-on-mahiksia/

En usko, että aktiivipolitiikko voisi olla tietämätön siitä, että jos äänestäjä täyttää kannattajakortin kahdelle tai useammalle ehdokkaalle kaikki hänen täyttämänsä kortit hylätään. Tai jättää sen tarkoitushakuisesti mainitsematta.

Väyrysen entiijaa-peli?

Eilen pitämässään tiedotustilaisuudessa Paavo Väyrynen totesi, että hänen poliittinen uransa olisi käytännössä ohi, ellei hän saa presidentiehdokkuuteen vaadittuja 20000 kannattajakorttia kasaan. Siinä tapauksessa hänellä ei olisi syytä lähteä taistelemaan eduskuntavaaleihinkaan.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005453021.html

Presidenttiehdokkaiden kannattajakortteja voi kerätä sähköisesti

Ensi vuoden presidentivaaleja varten on kerätty ahkerasti kannattajakortteja. Niinistön kampanja luovutti paperisia kortteja Oikeusministeriöille yli 150 tuhatta kappaletta. Kortteja tarvitaan kasaan 20 tuhatta per ehdokas, jos mikään eduskuntapuolue ei ole alunperin ottanut ehdokasta omakseen. Siksi Niinistön lisäksi ainakin neljä muuta ehdokasta, mukaanlukien itseni, on kerännyt kortteja päästäkseen mukaan tammikuun äänestykseen.

Kannattajakorttien kerääminen on turvattava myös tulevaisuudessa


Sininen tulevaisuus r.y pyrkimys puolueeksi aiheutti pienen kohun Perussuomalaisten r.p. ilmoitettua että ne jotka on allekirjoittanut kannattajakortin Sinisen tulevaisuuden r.y:n rekisteröitymistä puolueeksi, tullaan erottamaan puolueesta.

 

Vaikka Perussuomalaisten ilmoitus on tiukasti katsottuna perusteltu, käveli Perussuomalaiset tällöin käytännössä tietyn rajan ylitse josta ei ole enää paluuta. Nyt vilpittömässä mielessä allekirjoitettu kannatuskortti voi aiheuttaa turhaa haittaa kannattajalle vaikkei sitä ole siihen alunperin tarkoitettu. 

 

Harmillinen virhe?

Paavo Väyrynen pohti blogissaan perustamansa Kansalaispuolueen nykytilaa. Lisäksi hän kertoo keskusteluistaan Keskustan poliittisen johdon kanssa. Hän pohtii myös asemaansa Keskustan jäsenenä ja kunniapuheenjohtajana. Keskusta ilmeisesti pohtii Väyrysen asemaa puolueen jäsenenä, jos Kansalaispuolue merkitään puoluerekisteriin. Väyrynen kuitenkin otsikoi bloginsa: "Rauhanomaiseen rinnakkaiseloon"

700 kannattajakorttia puuttuu - liberaalipuolueen avunhuuto

Olen jo vuodesta 2008 saakka ("Ei koske Suomea!") katsonut vierestä tätä hidastettua junakolaria, jota Suomen taloudeksi kutsutaan. On epäselvää oliko Katainen tyhmä vai valehtelija, mutta selvää oli jo silloin, että hän oli väärässä.

Avoin kirje puolueille: kuka ottaa minut?

Nyt kun Piraattipuolue joutuu keräämään uudet kannattajakortit, koska ei saanut edustajaa vieläkään, niin on samalla myös reflektoinnin aika, että jatkanko tässä puolueessa? Piraattien suosio on kasvanut ja politiikka on ainutlaatuista muihin puolueisiin nähden, mutta silti aika moni sanoo, ettei voisi äänestää piraattia jo vain nimen perusteella. Samaa sanotaan Viskipuolueesta. Itse pidän kyllä Viskipuolueen nimeä neutraalina ja nerokkaana, vähän kuin Tea Party.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä